Hlavní obsah

V řeckém uprchlickém táboře zadrželi dva české aktivisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řecká policie ve středu v uprchlickém táboře Idomeni na hranicích s Makedonií zadržela dva české aktivisty. U čtyřiadvacetiletého muže a stejně staré ženy našla nůž a menší množství marihuany, uvedl ve čtvrtek server Greek reporter.

Foto: Amel Emric, ČTK/AP

Migranti sledují cvičení řeckého letectva v Idomeni.

Článek

K zadržení českých občanů došlo během razie v improvizovaném uprchlickém táboře, jejímž cílem bylo najít ty, kdo distribuují arabsky psané letáky, jež migranty nabádají k překročení hranic. Řecká média další informace o Češích nesdělila.

Ve čtvrtek také došlo k potyčce uprchlíků s policií u města Ioannina na severozápadě Řecka, kde úřady zadržely 27 cizinců, včetně jedné španělské dobrovolnice. Běženci z uprchlického centra Katsika zablokovali hlavní silnici u města a požadovali zlepšení ubytovacích podmínek v táboře, uvedla řecká média.

Proti blokádě zasáhly pořádkové síly a demonstranti je zasypali kameny a kusy dřeva, uvedla řecká agentura APE-MPE, která původně informovala o 15 zadržených.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

IdomeniVideo: Reuters

Násilí se dopouštěli i španělští aktivisté

Agentura AP mezitím informovala o dvou španělských občanech, které prý zadržela řecká policie pro podezření z účasti na násilnostech mezi migranty a makedonskými ozbrojenými složkami na hranici u železničního přechodu v Idomeni. [celá zpráva]

V oblasti se vyskytuje 11 tisíc uprchlíků, z nichž mnozí se stále nevzdávají naděje, že se hranice opět otevře a že budou moci pokračovat v cestě do středozápadní Evropy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám