Hlavní obsah

V Rakousku zavadil policejní vrtulník o dům a spadl, pilot zemřel

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTÝRSKÝ HRADEC

V Rakousku se v úterý u Štýrského Hradce zřítil policejní vrtulník. Pilot nepřežil převoz do nemocnice. Další dva lidé, policista a člen horské služby, utrpěli těžká zraněni, uvedla rakouská tisková agentura APA.

Článek

Vrtulník se zřítil ve městě Deutschlandsberg kolem 14:20. Stroj letěl ze Štýrského Hradce na pátrací akci po pohřešované osobě. Na kraji města vrtulník typu Ecureuil lehce zavadil o dům a spadl. Části stroje dopadly na ulici.

Nehodu viděl stavební dělník Christian Mayer: „Stroj se otáčel nad naším staveništěm. Přitom lehce zavadil o dům, náhle ztratil výšku a už nebyl schopen přeletět stromy u sportoviště.“ Pak se podle Mayera ozvala „tupá rána“ a helikoptéra dopadla na svah

Na místě nehody zasahovaly čtyři sanitky a dva vrtulníky. Z trosek havarované helikoptéry vytáhli záchranáři tři těžce zraněné osoby. Devětačtyřicetiletý příslušník policejní inspekce a dvaapadesátiletý člen horské záchranné služby byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice a lékaři bojují o jejich život. Devětatřicetiletý pilot však zraněním podlehl během převozu.

Podle Mayera bylo velké štěstí, že nejsou žádní další zranění. Ve městě se právě konala církevní slavnost, takže v ulicích bylo v tu dobu plno lidí.

Místo nehody už prohledali kriminalisté. Dá se očekávat, že se případem bude zabývat i komise pro vyšetřování leteckých nehod. Havárii mohl zavinit pilot, který možná potřeboval přistát na hřišti a nezvládl manévr. Zpráva nezmínila, jak silný byl v oblasti vítr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám