Hlavní obsah

V Rakousku se během patnácti minut zranili tři čeští lyžaři

– Vídeň

Během pouhé čtvrt hodiny se ve čtvrtek v hornorakouském skiareálu Hochficht zranili při různých neštěstích tři čeští lyžaři. Agentura APA s odvoláním na policii informovala, že 14letý školák se vážně pořezal na stehně, 28letá snowboardistka si zlomila několik obratlů a 41letý lyžař se nechal s poraněním levého ramene ošetřit až v české nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Skiareál Hochficht, kde se zranili čeští lyžaři.

Článek

O něco později se 24letý český snowboardista vážně zranil při pádu ze skály v oblasti hornorakouského horského hřebene Krippenstein.

První hlášení dostali místní záchranáři v 11:35 SEČ. Školák z Česka spadl na terénní vlně a způsobil si vážné poranění levého stehna. O deset minut později srazila českou snowboardistku zezadu neznámá lyžařka, která zraněnou nechala ležet na zemi.

Češka si zlomila několik obratlů. Po dalších pěti minutách se 13letý snowboardista z Vídně srazil s 41letým českým lyžařem. Hoch utrpěl zlomeninu obratle a byl stejně jako chvíli před ním 28letá Češka přepraven do nemocnice v Rohrbachu. Čech si poranil levé rameno a zamířil za ošetřením do nemocnice v Česku.

Černý čtvrtek pro české lyžaře a snowboardisty v Rakousku završilo neštěstí, které se stalo v oblasti hřebene Krippenstein na severní straně Dachsteinského masivu.

Byli špatně vybaveni

Skupina sedmi českých skialpinistů ve věku od 22 do 30 let – pět snowboardistů a dva lyžaři – se odpoledne vydala na sjezd v lokalitě Angeralm. Podle policie nebyli někteří členové skupiny na sjezd v otevřeném terénu vybaveni a navíc byli špatně připraveni. Už po několika metrech se tři muži odchýlili od značené trasy a ocitli se na extrémně zledovatělém svahu o sklonu 30 stupňů.

Čtyřiadvacetiletý snowboardista si odepnul vázání a pokusil se z nebezpečného místa dostat pěšky. Přitom uklouzl a zřítil se z 200 metrů vysoké skalní stěny. Jeho dva přátelé se pokusili pokračovat na snowboardu a pomoci mu. Také oni ale na příkrém zledovatělém svahu spadli.

Zbylá čtveřice po značené trase sjela dolů a dva místní lyžaři, kteří neštěstí pozorovali, přivolali horskou službu. Snowboardista byl převezen s těžkými zraněními do nemocnice ve Schladmingu. Další dva Češi, kteří sjeli ze značené trasy, utrpěli oděrky a pohmožděniny na celém těle.

Reklama

Výběr článků

Načítám