Hlavní obsah

V Paříži zadrželi tři novináře z katarské televize, pouštěli bezpilotní letoun

Francouzská policie ve středu v Paříži zadržela tři novináře z katarské televize Al-Džazíra, kteří v Bouloňském lesíku na západě města pouštěli bezpilotní letoun. Souvislost s drony, pohybujícími se od pondělní noci nad turisticky vyhledávanými lokalitami, však zatím nebyla prokázána.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Drony byly spatřeny nad Invalidovnou a Vítězným obloukem

Článek

Zadrženi byli novináři ve věku 34, 52 a 68 let z mezinárodní služby Al-Džazíry. Jejich národnost podle AFP nebyla upřesněna. "První bezpilotní letoun řídil, druhý ho filmoval a třetí dával pozor," citovala AFP zdroj obeznámený s vyšetřováním.

"V tuto chvíli není možné určit případnou souvislost mezi tímto zatýkáním a nočními přelety" bezpilotních letounů nad francouzskou metropolí, uvedl jeden ze zdrojů, na něž se odvolává AFP.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nad Paříží opět přelétávaly neznámé bezpilotní letouny i v noci na středu. [celá zpráva]

Lidé a policisté v ulicích zahlédli malé dálkově ovládané létající stroje u náměstí Svornosti, Invalidovny a břehů Seiny v centru metropole. Bylo jich nejméně pět stejně jako v noci na úterý. [celá zpráva]

Nic ale nedokazuje, že jednotlivé případy spolu souvisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám