Hlavní obsah

U Nizozemska se srazily dvě lodě, z jedné evakuovali 18 námořníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

U nizozemského pobřeží se v rozbouřeném Severním moři srazily dvě lodě, jedna z nich, Julietta D, začala nabírat vodu. Záchranné vrtulníky z ní v pondělí evakuovaly všech 18 členů posádky, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Lodě se srazily v bouři v Severním moři. Ilustrační foto

Článek

Loď Julietta D, registrovaná na Maltě, která směřovala z Německa do Amsterodamu, se za bouře Corrie provázené silným větrem s nárazy až 120 km/h srazila s tankerem přepravujícím ropu a chemikálie. Ke kolizi došlo asi 32 kilometrů západně od přístavu Ijmuiden, uvedla pobřežní stráž.

Při srážce loď přišla o kormidlo a neřízená se pohybuje mezi větrnými elektrárnami v moři. Podle mluvčího nizozemské námořní záchranné služby Edwarda Zwistera utrpěla škody, které „představovaly přímé nebezpečí pro 18 lidí na palubě“.

Do záchranné operace se zapojily navzdory silnému větru tři vrtulníky včetně jednoho belgického.

Souboj o vrak. USA se bojí, že se Číňané dostanou k havarovanému letounu první

Svět

Poškozen byl i tanker Pechora Star, ale ten mohl z místa kolize odplout a posléze zakotvil mimo pobřeží. To se Juliettě D nepodařilo.

Bouře Corrie, která v sobotu udeřila na Skotsko a Anglii, kde kvůli ní zůstaly bez proudu tisíce odběratelů, v pondělí ráno působila problémy i v Nizozemsku, když vyvracela stromy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám