Hlavní obsah

V Německu udeřily bouřky. Přívalový déšť smetl lešení s dělníky, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně jednu oběť si vyžádaly přívalové deště, krupobití a bouřky, které se valí Německem. Zemřel dělník na stavbě tunelu ve Stuttgartu. Přívalový déšť podle prvotních informací smetl lešení s několika dělníky do řeky Neckar. Dva z nich se podařilo zachránit a převézt do nemocnice, třetí přes veškerou pomoc zemřel, píše server týdeníku Focus s odkazem na informace policie. V sobotu silné bouřky očekává také Česko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Páteční bouřky nad Německem v animaci windy.com (od 1:00 do 19 hodin) Video: Windy

 
Článek

Extrémní přívalový déšť napáchal značné škody ve městě Laer v okrese Steinfurt v Severním Porýní-Vestfálsku.

„Bydlím tady přes 50 let a tohle jsem ještě nikdy nezažil. Během 15 minut se z ulice stal rozvodněný potok s divokou vodou,“ popsal Jan Veltrup.

Foto: Profimedia.cz

Kroupy, které v Německu padaly.

Během pár minut se prohnala městečkem masa vody. Garáže, sklepy, přízemní domy zaplavila voda a bahno z okolních polí.

V Essenu zůstalo uvězněno několik lidí v kiosku, protože kvůli vnějšímu tlaku vody nemohli otevřít dveře. V Recklinghausenu zapálil blesk střechu domu. Ve městě Bottrop v Severním Porýní-Vestfálsku vystoupila voda v ulici až do výšky jednoho metru.

Bouře, které provází vítr o nárazech až 85 km/h a extrémně silné přívalové deště, kdy spadne až 60 litrů na metr čtvereční, se valí postupně celým Německem.

Hrozí silné bouřky a krupobití, varovali meteorologové

Počasí

Největší škody zatím hlásí Severní Porýní-Vestfálsko, Hesensko, Porýní-Falc, Sársko a jižní oblasti Dolního Saska a Saska-Anhaltska. Na některých místech padají kroupy o velikosti dva centimetry. Bouře se postupně přesouvají směrem k jihu, do Bádenska-Württemberska a Bavorska.

V sobotu odpoledne očekává bouřky a krupobití také Česká republika. Meteorologové vydali výstrahu.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám