Hlavní obsah

V Německu soudí čtyři Eritrejce za hromadné znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desava

V německém Dessau (Desava) soudí čtyři žadatele o azyl z Eritreje, kteří loni v srpnu hromadně znásilnili šestapadesátiletou ženu. Jde o první podobný případ v Sasku-Anhaltsku za dlouhá léta. Jednali mimořádně brutálně, chudou ženu, která si přilepšovala sběrem lahví, brutálně bili a pořezali rozbitou pivní lahví, uvedl týdeník Focus na svém webu.

Ilustrační foto

Článek

Stáhli ji po schodišti bývalé školy v centru města a tam ji hodinu znásilňovali. Žena měla po těle podlitiny a odřeniny a řeznou ránu na tváři. Ze znásilnění utrpěla šok a musela být několik dní hospitalizována.

Proti všem obviněným svědčí stopy DNA, protože nepoužili kondom.

U soudu zatím stanuli dva ze čtveřice obviněných, která čin vehementně zapírá. Vypověděli, že se jen bavili o sexu a nic víc.

Devatenáctiletý Samiel H. tvrdí, že se znásilnění přímo neúčastnil. Dlouho nechtěl dosvědčit, že ženu drželi dva komplicové a ucpali jí ústa. Tvrdil, že nic neviděl, protože telefonoval. Na otázky žalobce dokola odpovídal: „Já nevím.“ Až na dotaz, co dělala oběť, pravil suše: „Plakala.“ I před soudem se ukázala jeho neúcta k oběti.

Další souzený, ve věku 21 let, zase prohlásil, že si nic nepamatuje, protože vypil nadměrné množství alkoholu. Jeho výpovědi jsou přitom rozporuplné. Sultan A. současně uvedl: „Jsem muslim, takže nepiju alkohol.”

Také zbylí dva obžalovaní ve věku 19 a 21 let, kteří mají stanout před soudem příští týden, podle vyšetřovatelů „jen málo spolupracují“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám