Hlavní obsah

V Německu poslali do vězení dva Čechy za pašování pervitinu

Augsburg

Za pašování pervitinu do Bavorska poslal soud v Augsburgu do vězení dva Čechy. Jeden obchodník s drogami dostal šest let a deset měsíců, další dva roky a osm měsíců, uvedl v pondělí server augsburského listu StadtZeitung. Ve stejné kauze byl poslán na 7,5 roku do vězení i německý překupník.

Článek

Sedmatřicetiletý Čech byl uznán vinným, že v osmi případech dovezl z Česka do Norimberku a Augsburgu pervitin v celkovém množství 1260 gramů a drogu tam prodával německému překupníkovi. V posledním případě mu pomáhal šedesátiletý Čech, který dostal mírnější trest. Sedmačtyřicetiletý překupník odešel od soudu s tvrdším trestem než oba Češi, protože už byl trestán a na svobodě byl na podmínku.

Podle StadtZeitungu měl Němec z prodeje pervitinu zjevně značné zisky. Češi ho do Bavorska vozili za cenu 40 eur (1000 Kč) za gram, koncoví zákazníci ale za stejné množství platili až 180 eur. Odběratelkami byly podle listu převážně thajské prostitutky, které podle jednoho ze svědků drogu konzumovaly, aby lépe snášely svou práci.

Bavorsko a Sasko, německé spolkové země při hranicích s Českou republikou, se v posledních letech potýkají s nárůstem dovozu pervitinu. Většinou si ho němečtí konzumenti a dealeři jezdí obstarávat do českého pohraničí, kde ho v tamních asijských tržnicích seženou výrazně levněji než na domácím trhu.

Stále stoupá množství této drogy, které němečtí policisté a celníci u pašeráků zabaví. Loni jí podle kriminálních statistik zajistili 23 kilogramů, do konce letošního června to bylo už téměř 38 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám