Hlavní obsah

V Německu padl druhý trest za silvestrovské sexuální útoky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

K jednomu roku a deseti měsícům vězení odsoudil německý soud třicetiletého Bangladéšana kvůli sexuálním útokům, k nimž došlo o silvestrovské noci v Düsseldorfu. Informovala o tom agentura DPA. Je to druhý muž odsouzený kvůli sexuálnímu trestnému činu během silvestrovských útoků, které se staly v několika německých městech. Policie přitom dostala několik set trestních oznámení.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Bangladéšan byl podle rozsudku jedním z větší skupiny mužů, která společně přepadala ženy během oslav příchodu nového roku v centru Düsseldorfu.

Přinejmenším ve třech případech se dopustil sexuálního napadení, když spolu s ostatními muži vyděloval ženy z davu a osahával je na intimních místech. Kromě toho jednu z obětí oloupil.

Muž v Německu žije od roku 2010, kdy v zemi požádal o azyl. Teď musí počítat s tím, že bude vypovězen, uvedla DPA.

Stovky trestních oznámení

K silvestrovským útokům došlo v několika německých městech. V největší míře postihly Kolín nad Rýnem, kde policie přijala na 1200 trestních oznámení, z toho zhruba 500 kvůli trestným činům sexuální povahy. Dnes odsouzený muž je ale teprve druhý v celém Německu, kterého soud potrestal za sexuální trestný čin. Ve zhruba dvou desítkách případů padly tresty za krádež nebo přechovávání kradených věcí.

Silvestrovské útoky vyvolaly v německé společnosti debatu, která vedla mimo jiné ke zpřísnění zákona postihujícího sexuální trestné činy. Rovněž se po nich zhoršil do té doby velmi vstřícný postoj veřejnosti k uprchlíkům, protože naprostá většina podezřelých jsou imigranti ze severní Afriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám