Hlavní obsah

V Německu na poslední chvíli zabránili masakru na gymnáziu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essen

Policii v Essenu se zřejmě podařilo zabránit krveprolití na jedné z tamějších škol. Speciální komando vtrhlo ve čtvrtek ráno do bytu, kde žije 16letý chlapec. Našlo tam více než deset trubkových bomb a další výbušná zařízení, několik kuší a další zbraně, napsal server týdeníku Focus. Dvě školy v Essenu – gymnázium a střední škola – jsou zavřené a specialisté je prohledávají, zda tam nejsou uložené výbušniny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje u střední školy v EssenuVideo: Reuters

 
Článek

Speciální komando vtrhlo do nenápadného domu v městské čtvrti Borbeck kolem 04.20. Šestnáctiletý student gymnázia Don Bosco v tu chvíli ještě spal. V bytě vzdáleném od gymnázia asi 800 metrů policisté nalezli více než deset trubkových bomb, některé byly naplněné hřebíky. Kromě toho narazili na několik kuší a podomácku vyrobené zbraně.

Německem otřásl případ mrtvých sourozenců

Evropa

Na stopu přivedl policii jiný teenager, který uvedl, že mladík plánuje ve škole masakr. Policie uvedla, že gymnázium je uzavřeno a budova je pečlivě prohledávána. Kriminalisté chtějí vyloučit, že by chlapec už nějaké výbušniny v budově nastražil.

Foto: Profimedia.cz

Gymnázium Don Bosco v Essenu prohledává policie

Krátce poté byla uzavřena ještě Realschule v Zámecké ulici. Existuje podezření, že student chtěl spáchat násilné činy na obou školách. Chlapce nyní policisté vyslýchají.

Reklama

Výběr článků

Načítám