Hlavní obsah

V Maďarsku se na děti zřítila prolézačka, šestiletá dívka zemřela

Právo, Ivan Vilček, Budapešť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédie se stala ve čtvrtek ve školce v obci Csány ve střední části Maďarska. Na hřišti v areálu školky se na děti zřítila prolézačka. Na místě zemřela šestiletá dívenka, další dvě děti utrpěly zranění, uvedla tamější policie.

Foto: Policie.hu

Po pádu této prolézačky zemřela šestiletá dívka.

Článek

Neštěstí se stalo v poledne. Televize M1 uvedla, že dřevěný rám prolézačky byl pravděpodobně poškozený. Případ vyšetřuje policie. „Rodiče opakovaně upozorňovali na špatný stav dětského hřiště. Policie je až do odvolání uzavřela,“ uvedla televize.

Babička jednoho ze zraněných dětí televizi řekla, že její vnuk utrpěl lehčí otřes mozku. „Je nám moc líto, že se stalo takové neštěstí. Jsme připraveni poskytnout pomoc rodině mrtvé dívky,“ uvedl starosta obce István Medve.

Právě starosta se odpoledne stal terčem slovních útoků vesničanů. „Obyvatelé ho obvinili, že o špatném stavu dětského hřiště věděl, ale prolézačky nedal opravit, ani nenechal hřiště uzavřít,“ napsal deník Blikk. „Rodiče se spontánně sešli před obecním úřadem a požadovali odchod starosty z úřadu,“ dodal list.

Reklama

Výběr článků

Načítám