Hlavní obsah

V lese ve Švýcarsku objevil turista 12 let nezvěstnou ženu

BERN

Němku, kterou úřady pohřešují 12 let, objevil v lese nedaleko Bernu turista. V pondělí to podle agentury AP oznámila švýcarská policie, podle níž hledaná žena u sebe měla jen deštník a stanovou celtu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Dvaapadesátiletá žena je prý zdravá, ačkoliv několik let žila v jednoduchém lesním úkrytu u obce Bollingen. Podle policejního mluvčího Jürga Mosimanna si ji nikdy nevšiml ani hajný. Upozornil na ni až náhodný turista.

Starosta Bollingenu Rudolf Burger se o ní dozvěděl minulý týden ve čtvrtek a v pátek ji sám navštívil. Našel ji prý v provizorním stanu, který si sama vyrobila. "Odpověděla nám na naše otázky a řekla, že nechtěla být v kontaktu se svou rodinou," sdělil s tím, že prý mluvila normálně. Občas se ale zmínila o jisté misi, kterou musela vykonat.

Podle Mosimanna zatím není jasné, kde žena žila předtím, než přišla do lesa.

Žena žije v lese i nadále. Občanské společenství v Bollingenu, kterému lesy patří, ji prý ale brzy z místa vykáže.

"Neexistuje důvod, proč měsíce čekat," prohlásil úředník společenství Andreas Kohli. "Hledáme pro ženu ve spolupráci se sociálními úřady v Bollingenu a s vládou v Bernu vhodné místo."

Žena se podle AP pohřešuje od roku 1997. Tehdy prý zmizela z jedné německé vesnice nedaleko Postupimi u Berlína. Podle AP se ji podařilo identifikovat pomocí společného informačního systému, který mezi sebou sdílejí státy v rámci schengenského prostoru. Členské země schengenského prostoru mezi sebou zrušily pohraniční kontroly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám