Hlavní obsah

V kamionu u silnice bylo pět desítek migrantů, Severní Makedonie je vrátí do Řecka

Odstavený kamion, v němž se tísnilo pět desítek ilegálních migrantů, objevila nedaleko hranic s Bulharskem a Řeckem pohraniční stráž Severní Makedonie. S odkazem na tamní policii o tom v sobotu informovala agentura AP.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kamion, jehož řidič utekl, hlídka objevila v pátek pozdě večer. V nákladním prostoru tohoto vozidla se schovávalo 47 migrantů pocházejících z Afghánistánu, Pákistánu a Iráku, informovala policie v prohlášení, které v sobotu zveřejnila.

Nalezené běžence nechaly úřady převézt do zadržovacích středisek v hlavním městě Skopji a ve městě Gevgelija na jihu země u hranic s Řeckem. Do Severní Makedonie se tito lidé zjevně dostali právě z Řecka, kam by také měli být zpátky deportováni.

Loď s migranty hledá přístav na vylodění

Evropa

Podle úředních statistik během prvních tří týdnů letošního roku policisté Severní Makedonie zadrželi 1365 migrantů, kteří se do země dostali nezákonným způsobem.

Severní Makedonie je jednou z balkánských zemí, přes něž se migranti snaží nezákonně dostat do bohatých evropských zemí. Svou cestu v Evropě začínají přechodem z Turecka do Řecka. Migranty chycené při ilegálním vniknutí nebo pobytu na svém území Severní Makedonie posílá zpět do Řecka.

Reklama

Výběr článků

Načítám