Hlavní obsah

V Itálii zatkli v rámci boje s mafií bývalého lídra Berlusconiho strany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

V Itálii bylo ve čtvrtek zatčeno 44 osob v rámci vyšetřování korupce a vlivu mafie v městských úřadech Říma. Je mezi nimi i radní Luca Gramazio z pravicové strany Vzhůru, Itálie (FI) někdejšího premiéra Silvia Berlusconiho.

Článek

O zatýkání informovaly agentura ANSA a list The Guardian s odvoláním na policii, která pátrá po dalších 21 podezřelých.

Jednotka pro boj s organizovaným zločinem ROS zasáhla ve třech regionech - na Sicílii a také v krajích Abruzzo a Lazio ve střední Itálii. Mezi zatčenými jsou i další političtí představitelé z obou křídel politického spektra.

Zátah navázal na loňskou akci, kdy bylo zatčeno ze stejných důvodů 37 lidí včetně údajného vůdce korupční kliky, ultrapravicového Massima Carmainatiho. Loni skončil v želízcích i bývalý starosta Říma.

Policie všechny zadržené podezřívá z podílu na mafiánské síti, která ve státní správě hlavního města korumpovala, různě podváděla, prala špinavé peníze a uplácela. Skupina ovládla obor recyklace odpadů a vedení skládek, což je oblast, ve které je mafie velmi aktivní, ale také údržbu parků a cyklostezek. S ní spojené firmy získaly zakázky v rozporu se zákonem od uplacených úředníků. Odkláněla také peníze, které byly určené střediskům pro azylanty a uprchlíky.

Policie v roce 2014 uvedla, že do případu je zapletena přinejmenším apulijská mafie Sacra Corona Unita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám