Hlavní obsah

V dodávce pašovali 31 lidí. Tragédie nebyla daleko, uvedla maďarská policie

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Občan Maďarska a občan Rumunska byli v květnu obviněni z převaděčství, za pokus převézt v dodávce 31 migrantů od rumunských hranic do Budapešti. O vývoji v případu z loňského roku informovala ve čtvrtek maďarská policie, která uvedla, že nebýt jejího zásahu, mohla se opakovat tragédie z roku 2015, kdy se v chladírenském voze udusilo 71 migrantů včetně žen a dětí.

Foto: Policie.hu

Dodávka, v níž pašeráci převáželi migranty.

Článek

Webová stránka police.hu informovala, že obvinění muži pašovali v červenci 2019 ve zmíněné dodávce 29 Afghánců a dva Indy, kteří přicestovali do Maďarska přes Srbsko a Rumunsko.

„Řidič dodávky naložil migranty nedaleko maďarsko-rumunského hraničního přechodu u obce Ártánd. Jednatřicet lidí převáželi v nelidských podmínkách a mohlo dojít k ohrožení jejich života,“ upozornila maďarská policie.

Převaděči dostali v Maďarsku doživotí za smrt 71 migrantů v chladírenském autě

Evropa

Policisté zastavili dodávku ve vnitrozemí při silniční kontrole - místo ani dobu jízdy policie blíže nespecifikovala. Řidič se dal na útěk, ale po chvíli byl dopaden.

„Osobní vůz, který jel před dodávkou, z místa ujel. Řidič osobního vozu byl později rovněž dopaden. Oba muži byli obviněni z převaděčství,“ uvedla maďarská policie.

Do vyšetřování případu se zapojili kromě maďarských policistů také jejich kolegové z Rumunska, Rakouska a Německa. „Bylo zjištěno, že zmíněná převaděčská skupina se loni pokusila převést celkem 61 ilegálních migrantů přes Maďarsko do západní Evropy,“ dodal web police.hu.

Reklama

Výběr článků

Načítám