Hlavní obsah

V Berlíně zadrželi sedm migrantů podezřelých ze zapálení bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela v úterý sedm imigrantů, které podezřívá z toho, že v noci ze Štědrého dne na Boží hod vánoční ve stanici berlínského metra Schönleinstraße zapálili bezdomovce. Mladíci ve věku 15 až 21 let budou zřejmě obviněni z pokusu o vraždu, napsal deník Bild s odvoláním na mluvčí prokuratury Karin Müllerovou. Čin vyvolal v Německu značné pobouření.

Foto: berlínská policie / Olaf Selchow

Policejní fotografie podezřelých

Článek

Bezdomovec vyvázl z útoku bez zranění. Kolemjdoucí byli duchapřítomní a muže okamžitě uhasili.

Berlínská policie v pondělí zveřejnila fotografie mladíků pořízené ze záznamu bezpečnostních kamer. Šest z nich se následně přišlo samo udat, sedmého strážci zákona v úterý vypátrali.

Foto: Profimedia.cz

Lavička v v berlínském metru na stanici Schönleinstraße, kde migranti zapálili bezdomovce.

Podezřelým je mezi 15 a 21 lety, šest z nich pochází podle policie ze Sýrie a sedmý je z Libye. Všichni přišli do Německa jako žadatelé o azyl. Dva už v roce 2014, zbylých pět dorazilo v letech 2015 a 2016.

Deník Bild s odvoláním na berlínskou policii napsal, že ze zadržených policie znala šest. Všichni měli problémy se zákonem, někteří měli na svědomí i napadení a ublížení na zdraví. Hlavním podezřelým je 21letý muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám