Hlavní obsah

Mercedes, který najel v Berlíně do lidí, měl estonskou značku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli ráno najel ze zatím neznámých důvodů muž v černém mercedesu do skupiny lidí. Sedm lidí se zranilo, tři z nich těžce. Policie řidiče zadržela. Domnívá se, že šlo o nehodu, mercedes jel velmi rychle do zatáčky a řidič řízení vozidla nezvládl. Podezření na terorismus policie nemá, auto mělo estonskou značku, 24letý řidič má bydliště v Německu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Berlíně najelo auto do davu lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Zatím nemáme žádné indicie, že by šlo o útok,” uvedla policejní mluvčí. Podle serveru Bild byl řidič vozidla zatčen. Jedna osoba zůstala zaklíněna pod autem a  záchranáři ji oživovali a momentálně je v kritickém stavu. Sedmnáct lidí z okolí utrpělo šok.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Policisté na místě činu vyšetřují, zda šlo o cílený útok

Na místě zasahovalo 60 hasičů a dva záchranné vrtulníky.

České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi zraněnými byli čeští obyvatelé, řekla ČTK mluvčí resortu Zuzana Štíchová.

Nehoda se stala na náměstí Hardenbergplatz poblíž zoologické zahrady, což je i v ranních hodinách frekventované místo. Jeden ze zraněných byl zaklíněný pod vozem a hasiči ho museli vyprošťovat s pomocí techniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám