Hlavní obsah

V aquaparku v Německu napadli migranti z Afghánistánu dvě dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z německé spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko řeší další případ sexuálního napadení dvou dívek v bazénu, napsal v úterý server týdeníku Focus. Případ se stal v neděli večer v aquaparku Arriba v městě Norderstedt. Pachateli jsou podle policie dva žadatelé o azyl z Afghánistánu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívky ve věku 14 a 18 let napadli dva Afghánci ve věku 14 a 34 let. Incident se stal u skluzavky jednoho z bazénů. Oba pachatelé byli dopadeni ještě v areálu aquaparku. „Poškozené se obrátily na ochranku bazénu, která následně oba pachatele zadržela," uvedla policie.

Oba jsou vyšetřováni z trestného činu napadení a znásilnění. Soudce na ně uvalil vazbu z obavy, že by mohli utéci nebo se dopouštět podobných trestných činů.

Nezneužívat případ k manipulaci, apeluje premiér

Premiér Šlesvicka-Holštýnska Torsten Albig (SPD) žádá policii, aby byl případ pečlivě vyšetřen, veřejnost ovšem nabádá ke klidu a nadhledu. „Jakýkoliv způsob sexuálního útoku je neúnosný. Je ale důležité, aby se případ vyšetřil a v souvislosti se sexuálními útoky se nemanipulovalo s míněním veřejnosti vůči běžencům,“ prohlásil.

Policisté ve Šlesvicku-Holštýnsku od pátku 26. února vyšetřují případ, kdy dva Afghánci začali v nákupním centru v městě Kiel pronásledovat a obtěžovat tři dívky. Postupně se ke dvěma pachatelům přidávali další migranti, až nakonec skupina dvou až tří desítek migrantů naháněla dívky ve věku 15, 16 a 17 let. [celá zpráva]

Se sexuálním obtěžováním v bazénech se potýkali také v západoněmeckém Bornheimu a bavorském Mnichově. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám