Hlavní obsah

V albánské zbrojovce zadrželi dva Rusy a Ukrajince. Jsou podezřelí ze špionáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albánie zadržela jednoho Ukrajince a dva Rusy, kteří se pokoušeli vniknout do areálu zbrojovky ve městě Gramsh. Při zásahu se zranili dva albánští vojáci, oznámilo v sobotu večer albánské ministerstvo obrany.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tři občané s ruskými a ukrajinskými pasy se pokusili dostat do továrny. Ochranka závodu okamžitě zareagovala, ale při snaze zastavit tři cizí státní příslušníky byli dva naši vojáci zraněni. Jsou v péči lékařů v úrazové nemocnici v Tiraně. Jejich stav je stabilizovaný,“ uvedlo ministerstvo.

Úřad sdělil, že 24letý ruský občan se pokoušel v areálu zbrojovky pořídit fotografie a pak se snažil uprchnout. Poblíž pak byla zadržena rovněž 33letá Ruska a 25letý občan Ukrajiny. Podle albánského premiéra Ediho Ramy je trojice podezřelá ze špionáže.

V době komunismu se v albánském závodě Gramsh vyráběla ruská puška typu AK 47, uvedla agentura Reuters. Podle internetových stránek ministerstva je dnes závod dodavatelem obranného průmyslu, ale neuvádí další podrobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám