Hlavní obsah

Už zase dýchám sám, vzkázal Navalnyj na první fotce po otravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Poprvé jsem dýchal sám, bez jakékoliv pomoci, oznámil v úterý na Instagramu předák ruské opozice Alexej Navalnyj. Krátký text doprovodila jeho fotografie berlínské nemocnice Charité. Lékaři potvrdili, že jeho zdravotní stav se zlepšil natolik, že může dokonce na krátkou chvíli vstát z nemocničního lůžka.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Alexej Navalnyj

Článek

„Zdravím, tady je Navalnyj. Chybíte mi. Pořád ještě nic nedokážu, ale včera jsem mohl celý den dýchat sám. Úplně sám. Nepoužil jsem žádnou vnější pomoc, ani ten nejjednodušší ventil v krku. Velice se mi to líbilo. Úžasný, mnohými podceňovaný proces. Doporučuji,“ napsal na Instagram. Text doprovodila fotografie Navalného, jak je obklopen rodinou.

Německá vláda v pondělí oznámila, že otravu látkou ze skupiny novičok potvrdily kromě německých expertů nezávisle na sobě i laboratoře ve Švédsku a ve Francii. Týdeník Der Spiegel napsal s odkazem na Bruno Kahla, šéfa Spolkové zpravodajské služby (BND), že odhalený jed je „tvrdší“ než předchozí formy.

Navalnyj zkolaboval 20. srpna během letu z Omsku do Moskvy. Upadl do kómatu a později byl z nemocnice v Omsku převezen do berlínské Charité.

Otravu Navalného novičokem potvrdily laboratoře ve Švédsku a Francii

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám