Hlavní obsah

Útoky na evropské ženy mají ponížit i jejich muže, tvrdí německý politolog, sám Syřan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální útoky vůči ženám, které se odehrály během silvestrovské noci v německém Kolíně nad Rýnem, jsou jen předzvěstí toho, co může přijít, napsal server německého týdeníku Focus s odvoláním na komentář emeritního politologa Bassama Tibiho z univerzity v Göttingenu. Mladí arabští muži totiž podle něj přinášejí do Evropy „kulturu násilí“.

Foto: Profimedia.cz

Silvestrovské útoky se odehrály na prostranství před vlakovým nádražím v blízkosti katedrály v Kolíně nad Rýnem.

Článek

„Sexuálními ataky podobnými těm z Kolína nad Rýnem míří mladí arabští muži i na evropského muže,“ tvrdí Tibi. Svou tezi zdůvodňuje „orientálně-patriarchální kulturou“.

„V Orientu je žena chápána jako předmět mužské cti. Útok na ni není jen obyčejným sexuálním atakem a zločinem, ale akt je chápán jako ponížení člověka, kterému žena patří,“ tvrdí Tibi.

Dnes 72letý akademik je sám muslim, pochází ze Sýrie a do Německa přišel ve svých 18 letech. Je hlasitým kritikem islamismu a prosazuje reformu islámu. Muslimové se podle něj mohou v Evropě integrovat, ale musí se vzdát jakýchkoliv misijních aktivit.

Závist zmanipulovaných migrantů

Důvodem hromadných útoků se podle jeho slov mohla také stát závist. „Kolín byl jen začátek. V Německu je přes milión běženců z islámského světa. Pokud země nesplní jejich očekávání, musí očekávat následky. Tito mladí muži, ovlivnění reklamou, si myslí, že každý Evropan má luxusní byt, auto a doma hezkou blondýnku. A jsou přesvědčeni, že z této prosperity mají něco mít,“ napsal Tibi.

Realita je podle jeho slov jiná. Místo bytů jsou běženci nouzově ubytováváni ve školách a sportovních centrech. „Mladí muži se pak cítí být podvedeni a diskriminováni. A tak se pomstí evropským mužům prostřednictvím jejich žen,“ tvrdí Tibi.

Většina pochází z Maghrebu

Ačkoliv většina pachatelů silvestrovských útoků v německých městech pochází ze severní Afriky, konkrétně z Maroka a Alžírska, politolog je přesvědčen o přímé souvislosti mezi kolínskou silvestrovskou nocí a válkou v Sýrii. „Do Evropy se ze Sýrie dostávají nejen oběti, ale také mnoho pachatelů násilí či radikálních islamistů,“ tvrdí.

Němečtí vyšetřovatelé zjistili, že během silvestrovské noci došlo k 1527 trestným činům s 1218 oběťmi, z nichž zhruba polovina byla terčem sexuálních deliktů. Ve 185 z 529 případů sexuálních útoků byly ženy také okradeny. V této souvislosti bylo vyšetřováno 153 podezřelých osob, z nichž 149 byli žadatelé o azyl nebo migranti s nejasným pobytovým statusem. Z nich 103 pochází z Maroka nebo z Alžírska.

Reklama

Výběr článků

Načítám