Hlavní obsah

Útočník z Paříže byl dezorientovaný a slyšel hlasy. Čin šetří protiteroristické oddělení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Manželka zaměstnance pařížské policejní prefektury, který ve čtvrtek ubodal čtyři kolegy, při výslechu uvedla, že její muž byl noc předtím dezorientovaný a slyšel hlasy, uvedl server bfmtv.com. Úřady zatím o motivech útočníka neinformovaly. Podle médií se domnívají, že incident mohl souviset se vztahy na pracovišti, ovšem čin během dne převzalo protiteroristické oddělení prokuratury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s nožem zaútočil na policisty na služebně v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Agresor, kterým byl podle tisku pětačtyřicetiletý informační technik Michael Harpon, byl podle některých médií neslyšící nebo hluchoněmý a před 18 měsíci přestoupil na islám. Jeho manželku, údajně rovněž neslyšící praktikující muslimku, vzala policie ve čtvrtek do vazby. Zadržela i několik dalších lidí, včetně útočníkova bratra.

Vyšetřování případu zahájila protiteroristická jednotka pařížské prokuratury. Čin je tak nyní vyšetřován jako mnohonásobná vražda související s teroristickým počínáním. "Ve světle důkazů v této fázi shromážděných kriminalisty se dnes národní protiteroristická jednotka prokuratury ujala vyšetřování činů spáchaných včera (ve čtvrtek) na policejní prokuratuře," uvedla v pátek pařížská prokuratura.

Prohlídka bydliště pravděpodobného pachatele, jehož nakonec zastřelil jeden z policistů, podle bfmtv.com mnoho nepřinesla. Policisté zabavili počítače a telefony, které nyní analyzují.

Útočník v Paříži napadl nožem policisty, pět mrtvých

Evropa

Harpon měl podle bfmtv.com mezi kolegy dobrou pověst, ale v poslední době se cítil frustrovaný, protože se mu nedařilo stoupat ve firemní hierarchii. „Už několik měsíců požadoval přidělení tlumočníka do znakového jazyka a doufal, že by mohl postoupit na pozici vývojáře,“ napsal server.

Útočník ve čtvrtek po poledni zabil tři policisty a jednoho administrativního pracovníka. Oběťmi se stali tři muži a jedna žena. Další člověk byl těžce zraněn, ale není v ohrožení života.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Policista v pařížské ulici

Reklama

Výběr článků

Načítám