Hlavní obsah

Útočník z Hamburku byl odmítnutý žadatel o azyl. Nůž ukradl přímo v supermarketu z regálu

Novinky, bož

Muž, který v pátek napadl nožem několik lidí v supermarketu v Hamburku, byl odmítnutý žadatel o azyl v Německu. Již v roce 2016 s ním bylo zahájeno řízení o opuštění země. Informovala o tom agentura DPA. Ještě v pátek se byl informovat na cizineckém úřadě, zda dorazily jeho cestovní doklady. Odpoledne pak zaútočil na zákazníky obchodu, jeden z nich útok nepřežil a další byli zraněni.

Foto: Paul Weidenbaum, ČTK/AP

Německý hasič odvádí v Hamburku starší ženu od supermarketu, kde úročník pobodal několik lidí.

Článek

Ačkoliv byl útočník už dříve znám svými islamistickými postoji, podle úřadů nepředstavoval „bezprostřední nebezpečí“. [celá zpráva]

Muž ze Spojených arabských emirátů pochází z palestinské rodiny, nyní je podezřelý z vraždy a pětinásobného pokusu o vraždu.

Podle Kathrin Henningsové z hamburské policie muž sebral 20centimetrový nůž z regálu v oddělení kuchyňských potřeb, vyndal jej z obalu a začal s ním bodat kolemjdoucí. K útoku došlo v supermarketu Edeka, uvedl server týdeníku Die Zeit.

Muž podle všeho supermarket navštívil dvakrát. Nejprve si koupil chleba a odešel. Nedlouho poté se vrátil a odhodlal se k útoku. Padesátiletý muž, na kterého nečekaně zaútočil, na místě zemřel, uvedl hamburský Zemský kriminální úřad.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muž v supermarketu v Hamburku zaútočil na zákazníkyVideo: Reuters

Hamburský senátor pro vnitřní bezpečnost Andy Grote (SPD) zároveň poděkoval odvážným kolemjdoucím, kteří útoku jen pasivně nepřihlíželi, ale aktivně se útočníkovi postavili. „To bylo velice odvážné a odhodlané,“ prohlásil podle serveru týdeníku Die Zeit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám