Hlavní obsah

Útočník na motorce zastřelil během týdne ve Francii tři vojáky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulouse
Aktualizováno

Tři vojáci byli ve čtvrtek zastřeleni na jihozápadě Francie poblíž kasáren. Dva zahynuli na místě útoku, třetí je v kritickém stavu. Nepotvrdilo se, že zemřel po převozu do nemocnice, jak bylo dříve uvedeno. Jde o druhý podobný útok během jediného týdne. Už v neděli zastřelil muž na motorce jednoho vojáka.

Foto: Novinky, Mapy.cz

Článek

Vojáci si ve městě Montauban zrovna vybírali peníze z bankomatu v obchodním centru. Kolem 14:10 se stali se terčem útočníka, který následně odjel na skútru. Na místě útoku bylo 15 nábojnic. "Loupež nebyla motivem vraždy," uvedla policie.

U města má základnu 17. výsadkový ženijní pluk.

Jde o druhý podobný útok během týdne, v neděli byl zastřelen třicetiletý voják v Toulouse vzdáleném asi padesát kilometrů od Montaubanu. I on se stal obětí útočníka na motocyklu.

Policie útoky spojuje, i když první byl původně vyšetřován jako vyřizování účtů. Vazba mezi oběma činy je možná, ale zatím není jistá, uvedla policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám