Hlavní obsah

Úřady rozbily síť pašeráků čínských anabolik, zatkly 21 Slováků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Bezpečnostní složky několika evropských zemí si v posledních dnech došláply na síť překupníků řízenou ze Slovenska, která v Evropě obchodovala se zakázanými anabolickými steroidy vyrobenými v Číně. Oznámila to francouzská policie, která při více než dvouletém vyšetřování sehrála klíčovou roli. Francie byla hlavním odbytištěm nelegálních podpůrných látek, většinu podezřelých ovšem tvoří Slováci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Při sérii razií bylo v posledních šesti dnech zadrženo 21 slovenských občanů, dále dva Poláci a dva Ukrajinci, informovala agentura AFP. Tato "rozsáhlá koordinovaná policejní operace" přišla po dlouhém vyšetřování, na jehož počátku stáli zejména četníci z oblasti města Toulouse na jihu Francie. Zakázané podpůrné látky údajně proudily právě do tamních obchodů s doplňky stravy.

Lékárnice dostala za kšefty se „zlatými vejci” osm let vězení

Krimi

Anabolika nacházejí uplatnění především v kulturistických kruzích, píše AFP. Steroidy vyrobené v Číně nakupoval kriminální gang z východu Evropy přes internet ve formě tablet či produktů připravených k injekci do krevního oběhu. Zakázané prostředky ve velkém putovaly na evropský trh přes Polsko, centrem sítě překupníků ale bylo Slovensko.

Francouzská policie informovala, že při raziích byly zabaveny tisíce pilulek se steroidy, růstovými hormony a dalšími látkami nebo také miliony prázdných želatinových kapslí od doplňků stravy. Policisté se zmocnili také "kriminálního majetku" v hodnotě přesahující dva miliony eur (50 milionů Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám