Hlavní obsah

Umírnění labouristé se obávají vlivu „Corbyna v sukních“

Právo, mat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Labouristické strany debatovalo o harmonogramu a procedurálních otázkách volby nového lídra, který po neúspěchu v prosincových volbách vystřídá v čele hlavní opoziční strany Jeremyho Corbyna. Pětice umírněných kandidátů – dva muži a tři ženy – však neskrývá obavu, že Corbynovi spojenci zamíchají kartami tak, aby nakonec v čele strany stanula radikální levicová politička Rebecca Longová-Baileyová.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Současný lídr labouristů Jeremy Corbyn.

Článek

Té se přezdívá „Corbyn v sukních“ a podporuje ji John McDonnell, Corbynův muž č. 2 a rovněž levicový radikál. V záloze má navíc i Dawn Butlerovou, která by rovněž zajistila „pokračování corbynismu“.

Národní výkonný výbor strany (NEC) může omezit lhůtu přihlašování registrovaných voličů předsedy či zvýšit poplatek, tak aby uspěly Longová-Baileyová, členka NEC, či Butlerová.

K umírněným kandidátům patří dosavadní stínový ministr pro brexit Keir Starmer, podle průzkumů největší favorit vnitrostranického hlasování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám