Hlavní obsah

Ukrajina osvobodila dalších pět vesnic u Charkova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská armáda v pátek večer oznámila, že se jí podařilo osvobodit několik vesnic v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Zákrok hasičů po ostřelování Charkova

Článek

„Na základě protiofenzívy obranné síly Ukrajiny znovu získaly kontrolu nad osadami Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrajinka, Šestakovo a Peremoha, stejně jako dosáhly částečného osvobození vsi Čerkaski Tiški,“ cituje Ukrajinska pravda z prohlášení generálního štábu.

Vedení ukrajinské armády zároveň uvedlo, že se ruská armáda snaží získat plnou kontrolu nad Doněckou a Luhanskou oblastí s cílem získat pozemní spojení mezi těmito územími a poloostrovem Krym, který Rusko v roce 2014 anektovalo, sdělil generální štáb.

Chersonu se nevzdáme, bude navždy ruský, prohlašuje ve městě tajemník Putinovy strany

Evropa

Podle něj také pokračuje ostřelování obytných čtvrtí a předměstí Charkova. Nepřítel ostřeluje také obce v severní části Chersonské a Mykolajivské oblasti.

Ruská armáda začala aktivně nasazovat letectvo a dělostřelectvo k bombardování a ostřelování Záporožské oblasti, uvedl podle listu Ukrajinska pravda mluvčí oblastní správy.

Na Ukrajině uvázlo kvůli blokádě téměř 25 milionů tun obilí

Ekonomika

„Donedávna nepřítel nevedl aktivní bojové operace ve směru na Záporoží, ale snažil se palbou omezit akce našich vojsk a ničit naše dělostřelecké jednotky. Dnes kolem jedenácté hodiny nepřítel použil letectvo a dělostřelectvo proti okresnímu městu Huljajpole. Masivním dělostřeleckým ostřelováním, raketami a bombardováním ničí ruská armáda civilní infrastrukturu ve městě Orichiv,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám