Hlavní obsah

Údajného atentátníka na Putina postřelili, jeho manželka zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Neznámí pachatelé v pondělí nedaleko Kyjeva postřelili údajného atentátníka na ruského prezidenta, Čečence Adama Osmajeva. S odkazem na oznámení ukrajinského poslance a poradce ministra vnitra Antona Heraščenka o tom informovala ukrajinská média. Muž utrpěl těžké zranění do nohy, je však mimo ohrožení života. Při útoku zemřela jeho manželka Amina Okujevová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci postřelili údajného atentátníka na Putina a jeho manželku zabiliVideo: Reuters

 
Článek

Ruská justice viní Osmajeva z podílu na přípravě atentátu na prezidenta Vladimira Putina v roce 2012. Muž byl zadržen v Oděse a měl být předán úřadům v Moskvě. Po svržení proruského režimu ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče se však dostal na svobodu a na straně ukrajinské armády bojoval na východoukrajinském Donbasu. Velel zde čečenskému praporu.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Neznámí pachatelé údajně se samopaly v úterý zaútočili na automobil Okujevové, policie nyní zahájila pátrací akci. Incident je letos už druhým útokem na Osmajeva. V červnu při přestřelce v Kyjevě utrpěl muž zranění do levé plíce, Amina Okujevová tehdy útočníka v sebeobraně zastřelila.

Reklama

Výběr článků

Načítám