Hlavní obsah

U Španělska pohřešují tucet migrantů, dva zachránili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

U jižního pobřeží Španělska se v neděli potopila loď, která vezla 14 migrantů. Zachránit se podařilo dva z nich, 12 se pohřešuje. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní pobřežní stráž.

Foto: Reuters

Zachránění migranti na Kanárských ostrovech

Článek

Hlídka zahájila záchrannou operaci poté, co obdržela zprávu od norské plachetnice, která nedaleko břehů španělské provincie Almería z moře vytáhla alžírského migranta. Vrtulník vyslaný do oblasti nalezl dalšího migranta a zachránil ho. Oba uvedli, že minulý týden vypluli spolu s dalšími 12 lidmi z alžírského Oranu. Člun se podle nich převrhl v neděli ráno kvůli poruše motoru.

Zachránění u Kanárských ostrovů a  Baleár

Pobřežní hlídka kromě toho nalezla jednoho mrtvého na palubě lodi, která v neděli večer po týdnu na moři dorazila ke španělskému ostrovu Gran Canaria. Zachránit se podařilo dalších 44 migrantů pocházejících z Maroka. Pobřežní stráž v neděli rovněž zasahovala u 16 plavidel poblíž Baleárských ostrovů, které celkem převážely 203 osob, z toho osm žen.

Kanárské ostrovy berou migranti ztečí

Evropa

Španělsko je pro migranty pocházející ze severní Afriky jednou z hlavních vstupních bran do Evropy. Od ledna do konce září připlulo ke španělských břehům 27.000 migrantů, což je 54procentní nárůst oproti roku 2020. Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) byl letošek zatím nejsmrtelnějším rokem na této trase, zemřelo nejméně 1025 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám