Hlavní obsah

Teror v centrále ruské tajné služby FSB. Střelec byl „neutralizován”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V moskevském ústředí ruské tajné služby FSB stříle dosud neznámý útočník, napsal list Izvestija. Agentura Interfax s odvoláním na bezpečnostní zdroje napsala, že jeden útočník byl „neutralizován”, což znamená, že pachatel je mrtvý. Podle některých médií by však útočníků mohlo být více. První informace hovořily o třech mrtvých, později FSB uvedla, že pachatel zabil jednoho zaměstnance a pět lidí zranil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v centrále FSB v MoskvěVideo: Reuters

 
Článek

Ruské tajné služby útok v centru Moskvy, jen několik stovek metrů od Rudého náměstí, vyhodnotily jako teroristický čin. Identita pachatele zatím není známa.

Agentura DPA napsala, že pachatel byl vyzbrojený kalašnikovem, list Izvestija psal o samonabíjecí pušce Saiga. Střelec zahájil palbu ve vstupní hale FSB.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Záchranka u centrály tajné služby FSB v Moskvě

Ve všech budovách a zařízeních tajné služby byl spuštěn plán s názvem Pevnost. Na místě zasahovala zvláštní jednotka rychlého nasazení.

Na některých videích umístěných na sociálních sítích jsou záběry vyděšených a prchajících lidí, když začala střelba.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Policisté u sídla FSB v Moskvě

Ulice v okolí náměstí policie uzavřela. „Náměstí Lubjanka je nedostupné, policie posílá všechny pryč. Všechno je ohrazené červenými páskami, je tam množství policistů,” řekl ruské redakci stanice BBC očitý svědek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám