Hlavní obsah

Teror v centrále ruské tajné služby FSB. Střelec byl „neutralizován”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V moskevském ústředí ruské tajné služby FSB stříle dosud neznámý útočník, napsal list Izvestija. Agentura Interfax s odvoláním na bezpečnostní zdroje napsala, že jeden útočník byl „neutralizován”, což znamená, že pachatel je mrtvý. Podle některých médií by však útočníků mohlo být více. První informace hovořily o třech mrtvých, později FSB uvedla, že pachatel zabil jednoho zaměstnance a pět lidí zranil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v centrále FSB v MoskvěVideo: Reuters

 
Článek

Ruské tajné služby útok v centru Moskvy, jen několik stovek metrů od Rudého náměstí, vyhodnotily jako teroristický čin. Identita pachatele zatím není známa.

Agentura DPA napsala, že pachatel byl vyzbrojený kalašnikovem, list Izvestija psal o samonabíjecí pušce Saiga. Střelec zahájil palbu ve vstupní hale FSB.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Záchranka u centrály tajné služby FSB v Moskvě

Ve všech budovách a zařízeních tajné služby byl spuštěn plán s názvem Pevnost. Na místě zasahovala zvláštní jednotka rychlého nasazení.

Na některých videích umístěných na sociálních sítích jsou záběry vyděšených a prchajících lidí, když začala střelba.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Policisté u sídla FSB v Moskvě

Ulice v okolí náměstí policie uzavřela. „Náměstí Lubjanka je nedostupné, policie posílá všechny pryč. Všechno je ohrazené červenými páskami, je tam množství policistů,” řekl ruské redakci stanice BBC očitý svědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám