Hlavní obsah

U Berlína hoří 90 hektarů lesa, hašení komplikují výbuchy munice z války

– Berlín

Od čtvrtečního večera hoří v Německu poblíž dálniční křižovatky u Postupimi nedaleko Berlína 90 hektarů borovicového lesa, napsala agentura DPA. Zásah hasičů komplikuje nevybuchlá munice z dob 2. světové války.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči bojují s lesními požáry nedaleko BerlínaVideo: Reuters

 
Článek

V oblasti se už ozývaly výbuchy, napsal server týdeníku Der Spiegel. Informace o tom, kolik jich bylo, v jakých časových intervalech a jak byly silné, zatím nejsou známé.

Foto: ČTK

Záběry z policejní helikoptéry ukazují požár u Postupimi

Faktem ovšem je, že se hasiči museli z bezpečnostních důvodů stáhnout a nemohli se dostat k epicentru požáru. Informace o případných zraněných zatím nejsou k dispozici.

Foto: Stähle Julian, ČTK

S plameny bojují hasiči od čtvrtečního večera.

Ve snaze plameny uhasit pomáhá hasičům armádní vrtulník. Z preventivních důvodů byla evakuována obec Fichtenwald, kde žije 2800 lidí.

Co bylo příčinou požáru, se zatím neví. Oheň komplikuje dopravu na dálnici A9 z Berlína do Lipska a na berlínském okruhu. Kolony se dostaly až na dálnici A2 mezi Berlínem a Magdeburkem.

Foto: Pörschmann Christian, ČTK

Oheň komplikuje dopravu na dálni A9 a A10.

Podobně jako velká část Evropy se i Německo v poslední době potýká s nezvykle horkým a suchým počasím. [celá zpráva] Úřady varovaly před rizikem vzniku lesních požárů.

Foto: Stähle Julian, ČTK

Hasičům pomáhá armádní vrtulník

Reklama

Výběr článků

Načítám