Hlavní obsah

Turek vyrazil za milenkou v burce, lidé ho udali jako džihádistu

Ankara

Obyvatelé severovýchodní turecké provincie Ordu o víkendu zalarmovali policii s tím, že narazili na podezřelého muže, nejspíš sebevražedného atentátníka. Skrýval se pod burkou, tedy oděvem, který ženám nařizuje striktní výklad islámu, napsala agentura Dogan. Jak se ale ukázalo, o teroristu nešlo. Muž se převlékl jen kvůli tomu, aby se potají setkal s milenkou, na kterou narazil na internetové seznamce.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turečtí policisté. Ilustrační foto

Článek

Pozorní obyvatelé černomořské provincie si všimli, že „žena”, která telefonovala na autobusové zastávce, má na nohou mužské boty, což se jim zdálo podezřelé. Na místo ihned dorazili policisté a zahalená osoba se musela zbavit svého přestrojení.

Muž měl na sobě černý oděv a závoj zakrývající obličej mimo očí. Úřady ho prý zadržely kvůli „šíření strachu a paniky na veřejnosti”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Za vším hledej ženu

Třiatřicetiletý Turek, který je ženatý a má dvě děti, policistům řekl, že se rozhodl převléci do burky, aby se mohl poprvé setkat se ženou, kterou poznal na internetu.

Jak v této souvislosti poznamenala agentura AFP, turecké úřady jsou v posledních týdnech v pohotovosti kvůli sérii teroristických útoků, které zemi zasáhly a které jsou připisovány zejména radikálům z hnutí Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Související články

Turci jdou opět volit. Letos již podruhé

Už podruhé vyrazí letos Turci k volebním urnám, aby rozhodli o složení nového parlamentu. Po červnovém hlasování se strany nedokázaly shodnout na životaschopné...

Kurdové z PKK ukončili příměří

Strana kurdských pracujících (PKK) ve čtvrtek oznámila, že ruší jednostranné příměří, které vyhlásila před tureckými parlamentními volbami. Turecký prezident...

Výběr článků

Načítám