Hlavní obsah

To byly naše lampiony, přiznaly se tři Němky, kvůli kterým uhořely opice v zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krefeld

Německá policie podezírá šedesátiletou matku a dvě její dcery, že způsobily o silvestrovské noci požár pavilónu opic v německém Krefeldu, když vypustily horkovzdušné lampiony štěstí. Při požáru zahynulo přes třicet zvířat včetně ohrožených vzácných bornejských orangutanů a šimpanze, uvedla stanice BBC.

Foto: Reichwein Christoph, ČTK

Shořelý pavilon opic

Článek

Ženy, které žijí v Krefeldu, už u výslechu uvedly, že je jim to „velmi líto“. Vyšetřovány jsou pro podezření ze spáchání trestného činu žhářství z nedbalosti a hrozí jim až pět let ve vězení.

Policisté ocenili jejich odvahu a čestnost, že se samy přihlásily. Odebraly jim vzorky písma, které srovnají s tím na přáních u lampionů.

Ženy uvedly, že nevěděly, že tyto lampiony štěstí, které si koupily na internetu, jsou v Severním Porýní-Vestfálsku zakázané právě kvůli nebezpečí požáru. Papírové lampiony stoupají vzhůru, protože pod nimi hoří oheň. Když ale klesnou, mohou zažehnout požár.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německé zoo shořel pavilon opic, uhynula v něm většina zvířatVideo: AP

Ženy vypověděly, že vypustily pět lampionů. Čtyři z nich byly nalezeny u vyhořelého pavilónu přibližujícího tropický deštný les, kde žily opice, primáti, ptáci a kaloni. Uhořelo pět orangutanů, jeden šimpanz i pár goril nížinných západních, 45letý samec Massa byl jedním z nejdéle žijících jedinců v zajetí v Evropě.

V německé zoo vzplál od lampionů pavilon opic, uhynula většina zvířat

Evropa

Skleník o rozloze 2000 metrů čtverečných shořel velmi rychle. Neměl automatické rozprašovače. Byl vybudován v sedmdesátých letech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám