Hlavní obsah

Teroristu u Paříže policie zasáhla devíti střelami. Svědek natočil video

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletého útočníka, který v pátek zavraždil na předměstí Paříže učitele dějepisu a následně mu uřezal hlavu, zastřelila policie devíti ranami. Amatérské video z pátečního zásahu policie pořídil jeden ze svědků události, který situaci pozoroval z okna svého domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah francouzské policie proti podezřelému z vraždy učitele PatyhoVideo: AP

 
Článek

Na záběrech z pátečního zásahu, které zveřejnila agentura AP, je vidět policejní jednotka, která pronásleduje muže podezřelého z páteční vraždy učitele Samuela Patyho. Osmnáctiletý muž měl být vyzbrojen nožem a airsoftovou puškou. „Lehnout... na zem... jsou to kuličky,” ozvalo se od policistů před zásahem.

Vzhledem k tomu, že útočník neuposlechl výzev a pokračoval v ohrožování svého okolí, zakročila policie nejtvrdším možným způsobem a devíti ranami muže zastřelila.

Strach nám nenaženete! Francie halasně uctila památku učitele, kterému útočník uřezal hlavu

Evropa

Rus čečenského původu na pařížském předměstí Conflans-Sainte-Honorine brutálně zavraždil středoškolského učitele dějepisu, který před časem s žáky hovořil o svobodě slova a ukazoval jim karikatury proroka Mohameda. Následně Patymu uřezal hlavu. Čin vyšetřuje prokuratura jako teroristický.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé ve Francii vyrazili do ulic na počest zavražděného učiteleVideo: Reuters

V neděli se demonstrací na uctění Patyho památky zúčastnily desítky tisíc lidí po celé zemi. Policie podle ministra vnitra Géralda Darmanina zahájila v pondělí více než osm desítek vyšetřování, která se týkají především „nenávisti na internetu”.

Podezřelí pocházejí z islamistického prostředí a podle agentury DPA řada z nich schvalovala Patyho vraždu. Několik vyšetřovaných policisté i zadrželi, další se zadržet chystají.

Reklama

Výběr článků

Načítám