Hlavní obsah

Terorista z Bruselu použil doklady bývalého fotbalisty klubu Inter Milán

Řím

Jeden z pachatelů bruselských teroristických útoků Khalid Bakraoui loni použil při pronájmu bytu v Paříži doklady někdejšího fotbalisty klubu Inter Milán Ibrahima Maaroufiho. Informovala o tom italská televize Sky TG24.

Foto: Profimedia.cz

Ibrahim Maarouf (vpravo) v dresu fotbalového klubu Inter Milán

Článek

Maaroufi se narodil v Belgii marockým rodičům a objevoval se i v mládežnických reprezentacích obou zemí. Jak se doklady sedmadvacetiletého fotbalového internacionála dostaly do rukou teroristů, zatím není jasné.

Jisté je však to, že je Khalid Bakraoui použil k pronájmu pařížského bytu, v němž podle vyšetřovatelů pobývali lidé, kteří měli prsty v přípravě a provedení listopadových teroristických útocích ve francouzské metropoli. [celá zpráva]

Podezřelé cesty do Atén

Khalid Bakraoui navíc necestoval jen mezi Belgií a Francií. Podle informací italské mutace serveru Local 24. července odletěl z Benátek do Atén. To bylo ve stejné době, kdy do Řecka přes Benátky cestoval poslední žijící atentátník z Paříže Salah Abdeslam. Ten byl dopaden před dvěma týdny, jen několik dní před terorem v Bruselu. [celá zpráva]

Bakraoui se do Itálie dostal na palubě letu aerolinek Ryanair z Bruselu do města Treviso na severu Itálie. Letenku zakoupil muž jménem Abderahman Benamor a použil k tomu platební kartu, uvedla dále italská televize Sky TG24.

Ibrahim Maaroufi za Inter Milán kopal v letech 2006 až 2009. Poté byl vyměněn do klubu Vicenza a v prosinci loňského roku se vrátil do Belgie, kde posílil mančaft Schaerbeek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám