Hlavní obsah

Teror ve Švédsku: Útočník s nožem zranil osm lidí

Novinky, jem
Stockholm
Aktualizováno

Při útoku nožem ve městě Vetlanda na jihu země bylo zraněno osm lidí. Policie čin vyšetřuje jako terorismus, údajného pachatele postřelila a zatkla. Skončil v nemocnici, kde je pod policejním dozorem. Podle agentury DPA byl údajný útočník zasažen do nohy.

Foto: Mikael Fritzon, ČTK/AP

Policie na místě činu

Článek

Podle švédské mutace serveru Local, která se odkazuje na místní policii, útočil muž ve věku mezi dvaceti a třiceti roky neznámého původu. Jasný zatím není ani motiv.

Policisté přijeli na místo činu v centru města kolem 15:00 poté, co lidé hlásili několik zraněných bodnou zbraní, uvedla veřejnoprávní televize SVT. Ministr vnitra Mikael Damberg hovořil o několika těžce zraněných osobách.

Server Jihadwatch.org referuje o tom, že měl křičet Alláhu akbar, tedy pokřik, kteří při útoku často ječí islámští teroristé.

Policie případ vyšetřuje jako terorismus, byť jej nejprve klasifikovala jako pokus o mnohonásobnou vraždu.

Švédská policie několik oblastí ve středu města vzdáleného asi 270 kilometrů na jihozápad od Stockholmu uzavřela. Později ale informovala, že je situace pod kontrolou a nic nenasvědčuje tomu, že by měl pachatel komplice nebo hrozily další útoky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám