Hlavní obsah

Televizní centrum Ostankino zasáhl prudký požár, evakuovali 1200 lidí

Moskva
Aktualizováno

Moskevské televizní centrum Ostankino zasáhl v úterý večer prudký požár. Plameny se zhruba po dvou hodinách podařilo uhasit. Nikdo nebyl zraněn, ale kvůli ohni a především hustému dýmu muselo areál, který využívá státní televize a prokremelská stanice NTV, rychle opustit na 1200 lidí, informovala agentura Interfax.

Požár televizního vysílače Ostankino v Moskvě

 
Článek

Podle ministerstva pro mimořádné situace se plameny vzňaly v prostorách, kde se nacházejí kulisy a dekorace. Příčinou mohl být zkrat, ale vyšetřovatelé mají podezření, že někdo při práci s dekoracemi porušil bezpečnostní předpisy.

Vysílání televize požár nepřerušil. Například přenos fotbalového utkání ale byl bez zvuku, protože zasaženou budovu museli opustit i sportovní komentátoři.

Ministerstvo pro mimořádné situace na svém webu informovalo, že požár zasáhl plochu 200 čtverečních metrů. Do jeho likvidace se zapojilo 160 hasičů a 42 technických prostředků.

Foto: Profimedia.cz

Moskevští hasiči zasahují při požáru v moskevském televizním centru Ostankino.

V srpnu 2000 hořelo přímo v ostankinské televizní věži, která je s 533 metry nejvyšší v Evropě. Oheň tehdy vysílač zničil a Moskva se musela krátce obejít bez televizního vysílání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám