Hlavní obsah

Televize přijela pozdě, a tak jí azylanti úklid po povodni sehráli

– Berlín

Pozdvižení vyvolal v německém městě Schwäbisch Gmünd televizní štáb, který chtěl točit přištěhovalce, kteří v ulicích pomáhali s úklidem po bleskové povodni. Háček byl v tom, že štáb na místo dorazil pozdě a už bylo po úklidu. Pracovníci televize se proto s azylanty dohodli, že se část odpadků a bahna zase vrátí na zem a přistěhovalci jim úklid sehrají.

Foto: Profimedia.cz

Schwäbisch Gmünd

Článek

Zinscenovaná podle novin Rems-Zeitung naštvala místní obyvatele. „Nevěřili jsme vlastním očím,“ řekl listu jeden z nich.

Lidé z nedalekého azylového střediska pro účely televize “uklízeli“ v lehkém, ležérním oblečení na ven a v čisté sportovní obuvi, k tomu jim podle deníku hrála svižná hudba z telefonů.

To, že se opozdilé natáčení uskutečnilo, potvrdil listu Frankfurter Allgemeine Zeitung mluvčí radnice Markus Herrmann. Přiznal, že to byla nešťastná akce. Původně také tvrdil, že se jednalo o štáb rakouské stanice ORF, pak ale výrok vzal zpět a vysvětlil, že se jednalo o nedorozumění. Nicméně už pak neupřesnil, k jakému médiu reportéři patřili. List Rems-Zeitung tvrdí, že se jednalo o zahraniční štáb.

Herrmann také popřel některé zprávy, že o akci věděl starosta města.

Povodně v Německu si minulý týden vyžádaly nejméně 11 obětí. V bavorském Simbachu na Innu utonula 78letá žena i se svou 56letou dcerou a 28letou vnučkou. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám