Hlavní obsah

Těhotná Češka stíhaná za objednání vraždy manžela je na svobodě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Dvaatřicetiletá Češka, která je na Slovensku obžalována z objednání vraždy vlastního manžela, se v pátek dostala na svobodu. O jejím propuštění rozhodl Nejvyšší soud Slovenské republiky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Žena však nadále zůstává trestně stíhána. Soud při rozhodování vzal v potaz fakt, že je ve vysokém stupni těhotenství. Při žádosti o propuštění uvedla, že nemocnice pro vazebně stíhané v Trenčíně není na porod vybavena. Ohroženo by tak mohlo být zdraví matky i dítěte.

Podnikatelka se zavázala, že po propuštění se bude zdržovat v obci Strání na Uherskohradišťsku, kde má trvalé bydliště její matka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žena si loni po pětileté známosti vzala za manžela Ľudovíta a společně bydleli ve slovenské obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín.

Obětí byla žena, tvrdí její rodina

Podnikatelka se údajně chtěla zbavit manžela, aby získala společný majetek. Požádala kamaráda, aby Ľudovíta zabil, ten ale vše ohlásil policii.

„Řekla mu, kdy a jak má vraždu vykonat a jak má odstranit tělo,“ sdělil před časem slovenský policejní prezident Tibor Gašpar. Měla mu poradit, aby Ľudovíta zneškodnil paralyzérem a následně ho uškrtil. Za vraždu měla Martinovi nabídnout 50 tisíc eur (1,3 miliónu Kč).

Podnikatelka byla obviněna z úkladné vraždy ve fázi přípravy a hrozí jí 20 až 25 let vězení.

Bratr Češky obvinění své sestry rezolutně odmítl. Podle něj je vykonstruované a ve skutečnosti chce její peníze získat manžel.

Reklama

Výběr článků

Načítám