Hlavní obsah

Syřan dostal 15 let za vraždu mladé Rakušanky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud ve Vídeňském Novém Městě na východě Rakouska poslal ve čtvrtek na 15 let za mříže dvacetiletého Syřana Yazana A. za vraždu jeho bývalé přítelkyně, 16leté Manuely K. Dívku uškrtil páskem a její tělo pohodil v křoví v místním parku, napsal server deníku Kronen Zeitung. Verdikt ještě nenabyl první moci. Ač byly důkazy jasné, mladík tvrdí, že vraždu nespáchal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soudní líčení trvalo pouhé tři dny. Soudce Kurt Weisgram zdůvodnil maximální výši trestu „totální absencí lítosti“.

Mladík s Manuelou K. měl vztah trvající zhruba jeden a půl roku. Když se s ním dívka rozešla, rozpad vztahu neunesl. V městském parku Anton-Wodica na ni loni 13. ledna čekal, když se vracela z večírku. Uškrtil ji opaskem. Odborník na forenzní vědy u soudu potvrdil, že dívku několik minut velmi brutálně škrtil až nastalo rozsáhlé masivní poškození krku. To ostatně potvrdily výsledky pitvy. Tělo bylo po smrti zneuctěno.

Yazan měl dokonce napsat matce dívky na mobil esemesku, že se Manuela zpozdí, ale on že dívku přivede domů mezi 03.00 a 04.00.

Když se dívka domů nevrátila ani ráno, rodina ji začala hledat a informovala policii. Její tělo našla její matka v 9:48 v místním parku. Tělo bylo schované v houští a přikryté větvemi a listím.

V hledáčku policie uvízl dívčin bývalý přítel Syřan Yazan A. Mladík dorazil do země v roce 2014 krátce předtím, než Rakousko zažilo masivní příliv běženců. Bez problémů získal statut uprchlíka a od té doby v zemi žije.

Žárlivý a násilnický

Dívčina matka u soudu uvedla, že se Manuela s mladíkem rozešla kvůli jeho žárlivosti a násilnickému chování. „Vzal jsi mi moje dítě,“ křičela žena na obviněného v soudní síni.

Soudní psychiatr Manfred Walzl u mladíka diagnostikoval kombinovanou poruchu vývoje osobnosti. Vzhledem k vysoké míře nebezpečí, které obžalovaný představuje, Walzl doporučil, aby byl Syřan umístěn do ústavu pro duševně narušené delikventy.

„Věřím ve váš soudní systém a vaše zákony, ale držím se své výpovědi. Žádnou vraždu jsem nespáchal,“ řekl mladík ve své závěrečné řeči. „Nadělal jsem spoustu zla. Jsem mladý a mladí lidé dělají chyby. Vraždu jsem ale nespáchal,“ uzavřel.

Soud jeho tvrzení nevěřil, navíc byla jeho vina jednoznačně prokázána důkazy.

V Brazílii autistickou dívku unesl, mučil, zneužil a zabil 12letý chlapec

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám