Hlavní obsah

Syn zastřelených českých lupičů v Německu netušil, že jdou na osudnou akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Manželský pár lupičů, kteří byli v pátek zastřeleni při pokusu o přepadení banky v německém Karlsruhe a podle tamní policie měli pravděpodobně na svědomí dvě desítky loupeží na jihozápadě Německa, pocházel z malé obce na jihu Čech a zanechal po sobě dvacetiletého syna.

Článek

Uvádí to v nedělním vydání německý týdeník Bild am Sonntag, podle něhož mladík netušil, že rodiče zamířili na osudovou akci do Karlsruhe.

"Řekli mi, že pojedou za přáteli do Prahy," citoval list syna údajných "lupičů-gentlemanů", po nichž německá policie 15 let neúspěšně pátrala. Za tu dobu si podle ní přepadeními bank přišli zhruba na dva milióny eur (asi 50 miliónů Kč). Zda je mrtvá dvojice z Česka skutečně těmito zločinci, musí ale ještě potvrdit testy DNA.

Synovi otec říkal, že je bookmaker

O údajné kriminální činnosti své matky a nevlastního otce syn prý nevěděl. "Vždycky mi říkal, že je bookmaker na sportovní sázky," citoval dále Bild am Sonntag mladíka, který před 15 lety přišel při autonehodě o biologického otce.

Po ní se jeho matka seznámila s novým partnerem a tehdy také podle německé policie začala série přepadení bank v Karlsruhe, Mannheimu a v jižním Falcku, při nichž pachatelé vystupovali velmi zdvořile a za loupeže se dokonce omlouvali. Proto si vysloužili přezdívku "lupiči-gentlemani". Kriminalisté je přesto hodnotili jako nebezpečné, neboť vždycky dávali najevo, že nebudou váhat použít zbraň.

Osudná střelba po zasahujících policistech

Tu čtyřicetiletý muž a jeho o dva roky mladší manželka použili i v pátek, kdy při útěku z banky s lupem zhruba 10 000 eur (asi 252 000 Kč) v centru Karlsruhe pálili po zasahujících policistech. [celá zpráva]

Osmadvacetiletou ženu v uniformě přitom těžce zranili na noze, její zdravotní stav se ale prý lepší. Německá policie střelbu opětovala a muže přitom smrtelně zasáhla. Jeho partnerka si pak podle vyšetřovatelů nejspíš vzala život sama výstřelem do úst.

Česká policie v sobotu uvedla, že tento pár kvůli trestné činnosti v ČR stíhán nebyl. Nevyloučila však, že se pomocí současného vyšetřování zjistí, že se manželé podíleli na dosud neobjasněných zločinech i v Česku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám