Hlavní obsah

Německá policie zastřelila Čecha, s manželkou tam loupil v bankách 15 let

Karlsruhe
Aktualizováno

Manželský pár, který se v pátek pokoušel vyloupit banku v německém Karlsruhe byl z České republiky. Policisté muže zastřelili poté, co se pár pokoušel z banky uprchnout, když se spustil alarm. Žena se následně zabila sama. To ještě potvrdí pitva.

Foto: ČTK

Dvojice lupičů na záběrech průmyslové kamery

Článek

Podle německých policistů jde zřejmě o tzv. lupiče-gentlemany, které tamní strážci zákona hledali 15 let. Na svědomí měli krádeže a loupeže v hodnotě zhruba dvou miliónů eur (asi 50 miliónů korun).

Jak přesně lupiči zemřeli, budou policisté vědět až po testech DNA. Agentura DPA už ale uvedla, že zcela jistě jde o manželský pár z ČR. Měli u sebe osobní doklady. Jde o čtyřicetiletého muže a jeho o dva roky mladší manželku. Odkud pocházeli, se agentura nezmiňuje.

Foto: ČTK

Policisté ohledávají místo činu

Jejich přezdívka "lupiči-gentlemani" souvisí s tím, že na začátku své "kariéry" byli velmi slušní. Pokladním se omlouvali, jednomu z okradených dokonce vrátili klíče od auta. Vždy však měli u sebe zbraň. Duo působilo v jižním Falcku a severním Bádensku, loupilo například v Mannheimu nebo Heidelbergu. V roce 2005 přepadlo i klenotnictví ve švýcarském Lucernu.

V pátek přišli do Volksbank v Karlsruhe před zavírací dobou. Podle policejního ředitele Rolanda Laye byli viditelně překvapeni, že banka byla tou dobou stále plná zákazníků. Maskovali se parukami, brýlemi a čepicemi.

Foto: ČTK

Pachatelé na záběrech průmyslových kamer

Když se se spustil alarm, banku opustili a utíkali na druhou stranu ulice. Na přivolanou policii začali střílet a trefili jednu policistku do nohy. Muže poté zasáhla jedna z kulek, žena podle policistů spáchala sebevraždu, zřejmě si dala pistoli do úst a vystřelila.

Zraněná osmadvacetiletá policistka je v nemocnici, není v ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám