Hlavní obsah

Švédsko obvinilo amerického rappera z napadení, Trump s přímluvou neuspěl

Švédská prokuratura obžalovala amerického rappera ASAPa Rockyho z napadení při pouliční rvačce ve Stockholmu, napsala ve čtvrtek agentura DPA. Třicetiletý hudebník proto zůstane ve vazbě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest maximálně dva roky vězení.

Foto: Andrew Burton, Reuters

Rapper ASAP Rocky

Článek

ASAP Rocky, jehož pravé jméno je Rakim Mayers, byl zatčen 3. července spolu se dvěma členy svého doprovodu v souvislosti s bitkou v centru švédské metropole, která se odehrála 30. června. Bitka byla zaznamenaná na videozáznamu.

„Dnes (ve čtvrtek) jsem zahájil trestní řízení proti třem osobám podezřelým z napadení, které způsobilo ublížení na zdraví. Došel jsem k závěru, že předmětné události jsou trestným činem navzdory tvrzením o sebeobraně a provokaci,“ uvedl žalobce Daniel Suneson s tím, že původně chtěl Mayerse obvinit pouze z napadení ve stadiu pokusu.

Rapperův případ vzbudil pozornost, když se do kauzy zapojil americký prezident Donald Trump. Ten vyzval švédského premiéra Stefana Löfvena, aby hudebníka propustil. Uvedl také, že je ochoten se osobně zaručit za jeho kauci. Löfven ústy svého mluvčího Trumpovi vzkázal, že do Mayersova případu nemůže ani nebude zasahovat.

Hudebník přijel do Švédska kvůli vystoupení na hip-hopovém festivalu. Kvůli svému zadržení musel zrušit zbytek svého evropského turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám