Hlavní obsah

Švéd, který omámil a unesl ženu, protože toužil po přítelkyni, dostal 10 let

– Stockholm

Švédský lékař, který unesl a v předem připraveném bunkru uvěznil ženu, protože „toužil po přítelkyni“, dostal deset let vězení. Znásilnění poškozené se nicméně osmatřicetiletý Martin Peter Trenneborg podle soudu nedopustil. Patrně proto, že to nestihl.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Kresba Petera Trenneborga u soudu

Článek

Lékař měl únos dobře připravený. Se svou obětí nejprve navázal kontakt po telefonu a loni v listopadu se s ní sešel ve Stockholmu. Během schůzky ji omámil rohypnolem v jahodách v čokoládě a odvezl ji do svého domu v městečku Knislinge. Tam měl v kůlně připravenou betonovou zvukotěsnou místnost.

Omámené ženě dal na hlavu masku starší ženy a naložil ji do pojízdného křesla, aby ji dopravil ke svému autu. Také on si přetáhl přes hlavu masku, aby ho nikdo nepoznal a aby zmátl vyšetřovatele.

Cestou do 530 kilometrů vzdáleného Knislingu jí podával další tlumicí prostředky. Doma ji zavřel do místnosti v kůlně, pouze jednou ji v poutech zavedl do domu, aby se osprchovala. [celá zpráva]

Foto: Tt News Agency, Reuters

Domov švédského únosce.

Až vás vyšetřím, budeme mít sex

Odsouzený údajně ženě vysvětlil, že s ní chce mít pohlavní styk, ale nejprve si prověří její zdravotní stav. Podle obžaloby prohlásil, že si ji u sebe chce ponechat léta a plánuje unést ještě další lidi.

Prozradil ho výjezd do ženina bytu o pět dní později. Muž chtěl vyzvednout některé její věci. Na místě ale zjistil, že policie byt zapečetila a vyměnila zámky. Rozhodl se proto ženu vzít na policii, aby pod nátlakem přesvědčila policisty, že je v pořádku. Policistům se to však nezdálo a ženu si vzali stranou. V tu chvíli jim prozradila, že ji muž unesl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám