Hlavní obsah

Suverénně vyhrál volby. Nyní už Matovičovi nedůvěřuje 90 procent Slováků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenskému expremiérovi a současnému ministru financí Igoru Matovičovi (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) důvěřuje jen 11 procent Slováků a nedůvěřuje mu až 87,4 procenta obyvatelů Slovenska. Vyplývá to z květnového průzkumu agentury Focus pro televizi Markíza.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský ministr financí Igor Matovič

Článek

Ve srovnání s únorem 2021 klesla Matovičova popularita o dalších 8,3 procentního bodu. Z členů současného slovenského kabinetu zaznamenal expremiér nejnižší popularitu.

V únoru 2020 přitom Matovičovo hnutí OLaNO suverénně zvítězilo v parlamentních volbách, když získalo 25 procent hlasů a mohlo sestavit koaliční vládu se stranami Svoboda a Solidarita (SaS), Jsme rodina a Za lidi.

Matovič a Sulík boxují o miliardy

Evropa

Ze současné vlády rostla popularita jen premiérovi Eduardu Hegerovi (OLaNO) a ministru školství Branislavu Gröhlingovi (SaS). Hegerovi důvěřuje 30,1 procenta Slováků a Gröhlingovi 32,9 procenta obyvatel Slovenska. Nejdůvěryhodnějším členem kabinetu je ministr zdravotnictví Vladimír Lengvarský (OLaNO), kterému věří 36,5 procenta Slováků.

V průzkumu výrazně ztratila ministryně pro investice a šéfka strany Za lidi Veronika Remišová, jejíž popularita klesla od února o 8,7 procenta. Remišové důvěřuje 20,9 procenta Slováků.

Reklama

Související články

Matovič a Sulík boxují o miliardy

Slovenský ministr financí Igor Matovič (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) požádal o navýšení výdajů státního rozpočtu o 3,4 miliardy eur (86,5...

Výběr článků

Načítám