Hlavní obsah

Střílel před prezidentským palácem, protože prý dostal neprávem pokutu

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Slovák, který v sobotu střílel před bratislavským sídlem hlavy státu z plynové pistole, tak chtěl upozornit na údajně neprávem udělenou pokutu. Peter Sihelský (32) byl podle svých slov potrestaný za banální dopravní přestupek. „Uznávám, že by se nemělo střílet na veřejnosti, ale z mé strany to byl akt zoufalství,“ uvedl v televizi Joj.

Před Prezidentským palácem v Bratislavě se v sobotu 19. ledna střílelo

 
Článek

Za dopravní přestupek dostal pokutu, a když se odvolal, byla mu několikanásobně zvýšena. „Původně jsem dostal pokutu sto eur. Když jsem se odvolal, pokutu mi zvýšili na 650 eur,“ uvedl v televizi Joj.

Sihelský byl v minulosti policistou. Nyní hrozí, že přijde o práci, protože mu na dva roky zadrželi řidičský průkaz, který při práci nutně potřebuje. Aby toho nebylo dost, za střelbu před Prezidentským palácem dostal zákaz vstupu na území hlavního města na jeden rok.

Sobotní incident před Prezidentským palácem se odehrál po ukončení protestního shromáždění na nedalekém Náměstí svobody. Skupinka demonstrantů se přesunula před sídlo prezidenta, kde Sihelský vytáhl plynovou pistoli a začal střílet do vzduchu. „Teď to nebyly ostré náboje, ale někdo sem jednou přijde s ostrými náboji,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám