Hlavní obsah

Střelba na stráže u bývalého sídla sultána v Istanbulu

– Istanbul • Aktualizováno

Střelbu na policejní stráž spustili ve středu u turisty oblíbeného paláce Dolmabahçe v Istanbulu dva ozbrojenci. Turecké úřady zatím žádná zranění nehlásí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecká policie obklíčila bývalé sídlo sultána v IstanbuluVideo: Reuters

 
Článek

Jedna svědkyně médiím popsala, že nejprve slyšela explozi a pak střelbu. Některá média uvedla, že útočníci měli automatické pušky a granáty. Oba byli zadrženi v sousední čtvrti v blízkosti německého konzulátu.

Policie okolí uzavřela. Na místě je několik aut zdravotníků, zatím nejsou hlášena žádná zranění.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Murad Sezer, Reuters

Vyšetřovatelé na místě útoku

Zatím není jasné, kdo za útokem stojí. Podobné útoky se ale v poslední době v Turecku množí. Střelba a exploze zazněly v Istanbulu naposledy předminulý týden, a to před konzulátem USA. Tehdy zemřeli dva lidé.

Na východě bylo zabito osm vojáků

Násilností přibývá na pozadí nově se stupňujícího napětí mezi vládou a Kurdy a konfliktu Ankary s Islámským státem operujícím v sousední Sýrii.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turečtí policisté zasahují u paláce Dolmabahçe v Istanbulu.

Násilností přibývá na pozadí nově se stupňujícího napětí mezi vládou a Kurdy a konfliktu Ankary s Islámským státem operujícím v sousední Sýrii.

Osm tureckých vojáků zemřelo ve středu při výbuchu bomby v jihovýchodní provincii Siirt. Úřady z útoku viní radikály z Kurdské strany pracujících (PKK).

Foto: Profimedia.cz

Palác Dolmabahçe v Istanbul byl v minulosti sultánovým sídlem.

Empírový palác Dolmabahçe se nachází na břehu Bosporu, na jeho evropské straně. Býval sídlem sultána. V současnosti se v něm nalézají také kanceláře úřadu předsedy vlády.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám