Hlavní obsah

Strana Jednotné Rusko jde do voleb s těžkým kalibrem. Putinovými citáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Hlavní ruská vládní strana Jednotné Rusko půjde do zářijových parlamentních voleb vyzbrojena dvaceti citáty prezidenta Vladimira Putina. Oznámila to tisková agentura RBK s odvoláním na stranické zdroje. Parlamentní a místní volby se v Rusku uskuteční 18. září.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin s ministrem obrany Sergejem Šojguem

Článek

Hesla budou rozmístěna na billboardech po celé zemi, Putinova tvář ale na nich nebude. Podle ruských volebních zákonů totiž strana nesmí ve své volební kampani prezentovat obraz člověka, který za ni ve volbách nekandiduje.

Putin jako prezident není ani šéfem Jednotného Ruska, které je fakticky hlavním nástrojem jeho politiky na parlamentní půdě. Oficiálním šéfem strany je premiér Dmitrij Medvěděv.

Podle RBK bude šest prezidentových výroků adresováno všem ruským voličům. Některé další pak jednotlivým kategoriím občanů - učitelům, farmářům, zdravotníkům, podnikatelům, důchodcům nebo mládeži. Citáty budou opatřeny podpisem "V. V. Putin" (Vladimir Vladimirovič Putin).

Související témata

Foto: Michael Klimentyev/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Jednotné Rusko půjde do voleb jako jasný favorit, o jehož vítězství nikdo nepochybuje. Volit se bude smíšeným způsobem: 225 poslanců Státní dumy bude vybráno většinovým systémem, stejný počet poměrným způsobem na základě stranických kandidátek. Ve 38 ruských regionech proběhnou zároveň volby do místních parlamentů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám