Hlavní obsah

Stovky migrantů se znovu pokusily překonat eurotunel

Calais

Na 600 dalších pokusů proniknout do Británie tunelem pod Lamanšským průlivem u města Calais bylo zmařeno v noci na úterý. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na francouzskou policii. Nutná inspekce v tunelu způsobila zdržení dopravy.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Migranti u eurotunelu

Článek

Policie upřesnila, že v noci na úterý bylo v místě zaznamenáno kolem 500 migrantů a 600 pokusů o proniknutí do tunelu. Policisté běžence z místa většinou jen vytlačili, zhruba dvacítku agresivních osob ale zadrželi.

Úterní bilance představuje výrazný pokles proti noci z neděle na pondělí, kdy úřady zaznamenaly 1700 pokusů dostat se touto cestou do Británie. Podle policie to může být díky přítomnosti aktivistů skupiny za svobodu pohybu NO border, protože migranti chtějí raději méně pozornosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie se snaží bránit migrantům ve vstupu do eurotuneluVideo: Reuters

Může to souviset i s rostoucími bezpečnostními opatřeními a nasazením další stovky ochránců zákona.

Společnost Eurotunnel, která podmořské spojení mezi Francií a Británií spravuje, oznámila, že byla nucena provést inspekci v jižní části tunelu kvůli blíže neurčené „anomálii”, která zdržela dopravu.

Provoz byl proto odkloněn do severního tunelu. Z britské strany je zpoždění dvouhodinové a z francouzské hodinové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám